De voordelen van refurbished

Refurbished apparatuur

Sommigen willen altijd de nieuwste smartphone, computer of tabletcomputer. Dat is vaak wel kostbaar en met de snelheid van de huidige technologische ontwikkelingen is je apparaat ook vlot niet meer het nieuwste van het nieuwste. Tweedehands kopen is ook een optie, maar koop je dan wel een betrouwbaar apparaat? Kijk, dan is refurbished een prima keuze. Maar wat houdt refurbished eigenlijk precies in?

Lees meer

De perfecte computer

Trage Computer

De één zweert bij een compacte laptop, de ander vindt het fijn om een losse computerkast met separaat beeldscherm op het bureau te hebben. Weer een ander houdt van een all-in-one computer met ingebouwd beeldscherm. Er zijn zelfs mensen die genoeg hebben aan een iPad of smartphone en daarop aanzienlijk wat zaken voor elkaar krijgen. Wat is voor jou de perfecte computer?

Lees meer

Beveiliging van je huis

Trage Computer

De vakantietijd staat weer voor de deur. Voor velen betekent dat: zon, lekker uitrusten, bijzondere locaties en/of evenementen bezoeken en vooral even weg van huis. Maar vakantietijd is ook het moment dat een bepaalde ‘beroepsgroep’ juist geen vakantie heeft. Zij gaan op zoek naar huizen waar ze ongestoord kostbaarheden kunnen wegnemen.

Lees meer

Trage computer

Trage Computer

Op een bepaald moment merk je dat je computer trager wordt. Het duurt langer voordat een programma is opgestart en bepaalde bewerkingen nemen meer tijd in beslag. Hoe komt het dat je computer trager wordt en kun je er iets aan doen? In dit artikel belichten we diverse mogelijke oorzaken en de oplossingen voor een trage computer.

Lees meer

WiFi, veilig, snel en betrouwbaar

veilig wifi

Wifi is de verzamelnaam voor draadloze netwerken. Het wordt ook wel geschreven als Wi-Fi of Wifi. Het is een afkorting voor ‘Wireless Fidelity’, wat te vertalen is als ‘betrouwbare draadloze verbinding’. Maar ook al is er sprake van een draadloze verbinding wil dat nog niet automatisch zeggen dat de verbinding betrouwbaar is. Sterker nog, in de meeste gevallen is WiFi niet betrouwbaar.

Lees meer

Een iPad als vervanger van een laptop

een ipad als vervanger van een laptop

Sinds het mogelijk is om een bluetooth toetsenbord op de iPad aan te sluiten, en zelfs een bluetooth muis of trackpad, is de iPad voor veel gebruikers een zeer goed (en nog compacter) alternatief voor een laptop. Je kunt er voor kiezen om een los (bluetooth) toetsenbord te gebruiken of je maakt gebruik van een toetsenbord wat ook direct een fraaie beschermingshoes voor je iPad is. In dat geval zijn er, afhankelijk van het type iPad, diverse oplossingen beschikbaar. Zelfs met en zonder ingebouwd trackpad (als vervanger voor een muis).

Lees meer

Wat is beter: Apple, Windows of Android?

apple, windows of android

Een veelgehoorde vraag waar geen eenvoudig antwoord op te geven is, maar we doen een poging om je op weg te helpen. De besturingssystemen Windows en Android zijn op apparaten van verschillende producenten te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan Dell, Lenovo, Acer, Samsung et cetera. Het besturingssysteem van Apple kan alleen maar functioneren op apparatuur van Apple zelf. Dat betekent dat software en hardware van Apple perfect op elkaar zijn afgestemd. Maar over het algemeen zijn apparaten van Apple wel duurder in aanschaf dan Windows- of Android apparatuur. Is Apple dan ook zoveel beter?

Lees meer

Het belang van een goede back-up

een back-up is belangrijk

Zeg eens eerlijk, heb jij een goede back-up van alles wat op je computer (desktop of laptop), tablet of smartphone staat? Zo ja, hoe vaak maak je een back-up en waar bewaar je deze back-up? In de praktijk blijken er nog veel gebruikers te zijn die geen (goede) back-up van hun gegevens hebben. En het ontbreken van een back-up levert vroeg of laat onherroepelijk de nodige ellende op. Een goede back-up voorkomt veel problemen en is feitelijk niet ingewikkeld of duur om aan te leggen.

Lees meer

Contact

Openingstijden showroom

Maandag:

09:00 - 17:00 enkel op afspraak

Dinsdag: 

09:00 - 17:00 enkel op afspraak

Woensdag: 

09:00 - 17:00 enkel op afspraak

Donderdag:

09:00 - 17:00 enkel op afspraak

Vrijdag: 

09:00 - 17:00 enkel op afspraak

Zaterdag: 

Gesloten

Zondag: 

Gesloten

Support op afstand

Meer over TeamViewer
Logo_schriemer_computers